Relatietherapie Meppel

De Kapstok therapie

Soms loopt het in je relatie niet zoals je zou willen. In het begin lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je bent verliefd, de ander is fantastisch en maakt geen fouten. Maar dan ontstaan er over en weer irritaties over kleine of grote dingen. Je relatie is niet meer de veilige plek waar je jezelf kunt zijn en je denkt er samen niet meer uit te komen. Relatietherapie kan jullie helpen je weer vertrouwd bij elkaar te voelen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van relatietherapie in de omgeving van Meppel? 

Neem direct contact op

Relatietherapie op een prettige afstand, net buiten Meppel

De Kapstok biedt hulp door relatietherapie aan te bieden voor inwoners van Meppel. Relatietherapie is voor veel stellen een grote stap. Alleen al de hoeveelheid stellen die met een vorm van ergernissen in de relatie te maken krijgt geeft aan dat goed luisteren een hele kunst is, en dat het lastig is een goed moment te vinden om op een prettige manier met elkaar te kunnen praten. Het kan dan prettig zijn om geen relatietherapie in Meppel te volgen, maar net buiten je directe omgeving.

De Kapstok in Dalfsen ligt op een klein half uur rijden van Meppel en is goed bereikbaar met de auto en met openbaar vervoer.

Jullie relatie is het waard om voor te vechten

Vijf redenen waarom jullie relatie wat hulp kan gebruiken en relatietherapie bij Meppel te overwegen:

✅  Je wilt dat je relatie weer een veilige, geborgen plek is
✅  Je wilt dat je relatie minder oppervlakkig of saai is
✅  Je wilt niet denken aan een scheiding
✅  Je wilt weer met elkaar praten zonder dat het uitloopt op ruzie
✅  Je wilt op dezelfde golflengte zitten, bijvoorbeeld over de opvoeding van de kinderen

Relatietherapie bij Meppel: hoe werkt het?

De Kapstok in Dalfsen verzorgt relatietherapie voor inwoners van Meppel. Het traject bij relatietherapie gaat uit van Emotionally Focused Therapy (EFT) en een contextuele benadering.

Een relatie is het samengaan van twee mensen met ieder hun eigen achtergrond en kwetsbaarheden. Die achtergrond heb je meegekregen vanuit je jeugd en het gezin waarin je bent opgegroeid. Je hebt strategieën ontwikkeld om met bepaalde situaties om te gaan. Deze strategieën pas je vaak onbewust toe.

Vanuit de contextuele therapie bekijken we wat jullie hebben meegenomen vanuit je verleden en hoe dat invloed heeft op jullie relatie. Vanuit Emotionally Focused Therapy (EFT) kijken we naar het hier en nu. Hoe reageer je op elkaar en wat is de logica achter de negatieve interactiepatronen?

Als we dat hebben ontrafeld, kunnen die patronen veranderen. Je leert conflicten met elkaar op een zodanige manier te hanteren dat jullie je beiden begrepen, gezien en gerespecteerd voelen. Je leert elkaar de ruimte te geven en frustraties, angst of pijn uit te spreken. Je leert je partner op een nieuwe manier kennen. Het fundament van jullie relatie wordt versterkt en je leert elkaar weer vertrouwen.

Geïnteresseerd in relatietherapie dicht bij Meppel?

Hebben jij en je partner relatieproblemen en wil je ervaren wat relatietherapie dicht bij Meppel voor jullie kan betekenen? De Kapstok is een vertrouwd adres voor relatietherapie. Maak dan een afspraak voor een wederzijdse kennismaking met De Kapstok in Dalfsen.

Neem direct contact op