Brainspotting

De Kapstok therapie

Brainspotting is een laagdrempelige, effectieve therapievorm voor verwerking van trauma en andere blokkades, waarbij juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.

Vergeten herinneringen, pijnlijke gebeurtenissen, voortdurende stress, en traumatische ervaringen zoals pesten, geweld, verwaarlozing of het (plotsteling) verbreken van een belangrijke relatie kunnen zorgen voor blokkades. Deze kunnen jouw leven of dat van je dierbaren enorm beïnvloeden. Brainspotting is een effectieve vorm van traumatherapie om deze blokkades op te heffen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem direct contact op  

Wat kan Brainspotting bij de Kapstok voor jou betekenen?

Brainspotting is een vorm van traumatherapie die je kan helpen met het opheffen van een blokkade of met de verwerking van een trauma. Door brainspotting wordt het brein ontdaan van vervelende blokkades en/of trauma’s die je kunnen belemmeren om je vrij te voelen. Je krijgt grip op je gedachten en je gevoelswereld en bent meer in balans. Brainspotting bij de Kapstok kan ook ingezet worden bij storende gedachten of valkuilen zoals het niet goed omgaan met je tijd, denken dat je geen fouten mag maken, bij voorbaat denken dat iets je niet gaat lukken.

Wat is Brainspotting?

Brainspotting lokaliseert punten in het gezichtsveld die helpen om toegang te krijgen tot onverwerkt trauma in het brein. Brainspotting (BSP) werd in 2003 ontdekt door David Grand. Grand ontdekte dat ‘waar je kijkt invloed heeft op hoe je je voelt’. Iedereen kijkt naar een bepaald punt of in een specifieke richting terwijl je over iets praat. Dat is niet voor niets, die oogpositie zorgt ervoor dat relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd worden.

Het is een methode waarin het onbewuste wordt aangesproken, het is daardoor niet nodig om woorden te geven aan datgene waar je bij geholpen wil worden.

Voordelen van Brainspotting zijn:

✅  Geschikt voor alle leeftijden

✅  Effectief voor zowel lichamelijke- als psychische aandoeningen,

✅  Nadruk ligt op de neurofysiologie, niet op het bespreken van problemen

✅  Stimuleert het zelfhelend vermogen

✅  Brengt de natuurlijke talenten naar boven

✅  Geeft een blijvend en diepgaand resultaat

✅  Het is een kortdurende interventie

Voor wie is Brainspotting therapie geschikt?

Brainspotting therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassen. Het is een prettige, laagdrempelige en rustige manier van werken aan bijvoorbeeld:

  • Stress
  • Angsten
  • Nare gedachtes
  • Boosheid en beheersen van andere emoties
  • Blokkades bij sportieve prestaties
  • Verwerken van gebeurtenissen waar je al lang last van hebt

Geïnteresseerd in Brainspotting?

Heb jij last van een blokkade of een trauma en wil je ervaren wat brainspotting voor jou kan betekenen? En woon je in de buurt van Hardenberg of Hoogeveen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met De Kapstok.

Neem direct contact op