Relatietherapie

De Kapstok therapie

‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’ Het klinkt als een sprookjesachtig einde van een mooi verhaal. In de werkelijkheid gaat het helaas soms anders en kun je na verloop van tijd gaan twijfelen aan je relatie. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van relatietherapie? Neem dan contact met mij op.

Neem direct contact op 

Voor wie is relatietherapie?

Een relatie is het samengaan van twee mensen met hun eigen achtergrond en kwetsbaarheden. Vanuit deze verschillende achtergronden kunnen er irritaties ontstaan die meningsverschillen worden. Deze meningsverschillen leiden tot ruzie of juist een afstandelijk zwijgen. Het lukt jullie steeds minder om samen een goed gesprek te voeren of het eens te worden over bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen. Je begrijpt jezelf nauwelijks en je partner nog minder. Jullie relatie, waarin je je veilig wilt voelen en elkaar wilt zien, lijkt vast te lopen.

Redenen om naar de Kapstok te gaan voor relatietherapie.

  • Je relatie is saai, je verlangt naar een verfrissing en verdieping van je relatie.
  • Het lijkt wel of je elkaar niet meer verstaat, een gesprek loopt vaak uit op ruzie of een ongemakkelijk stilzwijgen.
  • Het gevoel van vertrouwen is weg, je hebt het idee dat je je huis deelt met een vreemde.
  • Je hebt last van verlatingsangst in je relatie
  • Je hebt veel verschil van mening over bijvoorbeeld de aanpak en opvoeding van de kinderen.

Je relatie is het waard om hulp voor te vragen!

Hoe ziet mijn relatietherapie eruit?

Bij de Kapstok ligt de focus van relatietherapie op wat er in het hier gebeurt tussen je partner en jezelf. Er is aandacht voor het vergroten van inzicht in je eigen patroon en dat van je partner. Samen werken we aan het verkrijgen van veiligheid in jullie relatie, waardoor je elkaar op een andere manier leert kennen en je je weer geborgen weet bij elkaar.

De Kapstok biedt relatietherapie vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze methodiek sluit goed aan bij het werken vanuit het contextuele gedachtengoed.

emotionally-focused-therapy

 

 

Geïnteresseerd in relatietherapie?

Heb jij relatieproblemen en wil je ervaren wat relatietherapie voor jullie kan betekenen? En woon je in de buurt van Hardenberg of Hoogeveen? Maak dan een afspraak voor een eerste gesprek met De Kapstok. Naast relatietherapie kan je bij ons ook terecht voor huwelijkstherapie of een ‘Houd me Vast’ training.

Neem direct contact op