Pubers en jongeren

Gezin-pubers-en-jongeren

Voor een jongere kan het leven erg ingewikkeld zijn. Er wordt veel van je gevraagd in een periode dat je zelf volop in ontwikkeling bent. Je moet je weg vinden op de middelbare school, in het gezin en met vrienden. Maar ook je vrijetijdsbesteding, een bijbaantje of het kiezen van een vervolgopleiding komen op je af. Soms kan dat allemaal even te veel worden en dan kun je je als puber depressief gaan voelen. Het kan helpen dan om met een therapeut te praten over jezelf. Ik ben jongeren therapeut en kan je helpen meer grip te krijgen op alles wat er in jezelf en om je heen gebeurt. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Neem direct contact op 

Waar je als tiener tegenaan kunt lopen

Ouders lijken soms van een andere planeet te komen. Jij begrijpt hen niet en zij begrijpen jou niet. En vaak begrijp je jezelf nauwelijks. Je wilt met rust gelaten worden en ruimte krijgen om je eigen gang te gaan. Maar ook weer niet teveel ruimte, want je wilt wel gezien worden door je ouders.

Je kunt als tiener helemaal opgaan in een groep en je van binnen toch eenzaam voelen, je afsluiten van de buitenwereld die jou niet lijkt te begrijpen. Misschien trek je je wel het liefste terug met je mobiel of je tablet.

Je wilt ontdekken wie je bent, hoe je om kunt gaan met je vrienden, wat echt is en wat je zelf wilt. Ik kan je daar als therapeut bij helpen.

Krijg meer grip op je leven

Ik gun het je dat je in je zoektocht kunt ontdekken wie je bent. Als je dat weet, kun je beter met de wereld om je heen omgaan. Het kan prettig zijn om samen met mij een aantal gesprekken te hebben over jezelf, waar je vandaan komt, waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. Ik kan je helpen meer grip te krijgen op alles wat er in jezelf en om je heen gebeurt. Met als doel dat jij sterker komt te staan in jouw leven. Als je dat prettig vindt, kunnen we ook in gesprek gaan met je ouders om jullie onderlinge contact te verbeteren.

Ben je tiener en wil je jezelf leren kennen?

Als jongere wil je een eigen mening hebben, bij een vriendengroep horen en dingen voor jezelf ontdekken. Wil je weten hoe het is om een gesprek over jezelf te voeren met mij? Maak dan een afspraak voor een kennismaking.
 
Neem direct contact op