EFT Relatietherapie

De Kapstok therapie

Verloopt de communicatie stroef in jouw relatie? Heb jij het idee dat jullie uit elkaar groeien? Of merk jij dat de sfeer tussen jullie veranderd is? Dan is de EFT relatietherapie de juiste oplossing voor jou. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Neem direct contact op

Voor wie is EFT bedoeld?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is er voor elk (echt)paar. Met EFT los je samen relatieproblemen op. EFT is er voor:

  • hetero- of homoseksuele (echt)paren,
  • (echt)paren die kort of lang bij elkaar zijn,
  • (echt)paren met nieuw samengestelde gezinnen,
  • (echt)paren met problemen die lang duren of juist kort,
  • mensen van het type stille wateren, diepe gronden,
  • mensen met psychische problemen

Emotionally-focused-therapy

Met EFT kun je aan je relatie werken

De relatietherapie EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeengebracht in EFT. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis is de hechtingstheorie die zegt dat een mens niet gemaakt is om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan! In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk. De ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan jou pas troost, steun of geruststelling geven als je niet meer alleen boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

Wat doet de Kapstok als EFT-therapeut?

Bij de Kapstok kan je samen met je partner EFT relatietherapie volgen. In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Dr. Sue Johnson noemt dat wel de ‘dans’ waardoor je wordt meegesleept. Een EFT-therapeut begint met het ontrafelen van de negatieve interactiepatronen en van ieders aandeel in de ‘dans’. We kijken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar de uitweg: de ‘dans’ is de gezamenlijke vijand, en niet je partner. Als je dat kunt zien, ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je ziet beter door welke uitspraken en handelingen jij je partner ongewild pijn doet en ook jouw partner begint dat van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. In de therapiesessies oefen je om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan en uit de pas te lopen, zijn jullie straks in staat om echte verbinding te voelen.

Wil je ervaren wat EFT relatietherapie bij de Kapstok voor jou en je partner kan betekenen? Neem dan contact op voor een eerste gesprek.

Neem direct contact op