Huwelijkstherapie

De Kapstok therapie

Huwelijkstherapie bij De Kapstok

De Kapstok is een therapie praktijk, onder andere gespecialiseerd in huwelijkstherapie in de omgeving van Zwolle. De praktijk is makkelijk te bereiken, zo’n 15 minuutjes rijden vanaf het centrum. 

Wederzijds respect staat hoog in het vaandel bij de huwelijkstherapie en er wordt niet geoordeeld/beoordeeld, zodat jij je verhaal kan doen.  

Waarom kiezen voor huwelijkstherapie?

Vaak als er op dit moment iets niet helemaal goed zit, wordt er gekozen voor huwelijkstherapie. Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen waarvoor huwelijkstherapie de juiste oplossing kan zijn: 

  • Je vindt je huwelijk saai of oppervlakkig
  • Je overweegt een scheiding
  • Je praat niet meer met elkaar en gesprekken lopen vaak uit op ruzie
  • Je zit steeds minder op één lijn
  • Je huwelijk is niet langer een veilige, geborgen plek

Bij de therapieën van De Kapstok wordt er gebruik gemaakt van  Emotionally Focused Therapy (EFT therapie) in combinatie met een contextuele benadering.

Je ontdekt wat je vanuit je verleden hebt meegenomen in de vorm van (on)uitgesproken verwachtingen en gezinspatronen. Deze verwachtingen en patronen zorgen ervoor dat je op een bepaalde manier in het hier en nu op elkaar reageert. We gaan ervoor zorgen dat jullie elkaars reactiepatronen inzichtelijk krijgen en zorgen er hierbij voor dat deze negatieve patronen doorbroken worden. 

De kosten van huwelijkstherapie

Vaak zijn de kosten een belangrijk punt om wel of niet te kiezen voor huwelijkstherapie. De kosten zijn afhankelijk van het soort traject en de duur van het traject. We beginnen met een intakegesprek, waarna we gaan beslissen of we het traject samen aan gaan Voor de actuele tarieven kun je kijken op onze tarieven en vergoedingen pagina.

Wordt huwelijkstherapie vergoed?

De Kapstok is geregistreerd bij de LVPW en de RBCZ. Hierdoor worden de meeste aanvullende pakketten (of een deel daarvan) vergoed. Hiervoor kan je ook contact opnemen met je zorgverzekeraar. Op de website van NVPA kun je meer informatie krijgen over de vergoedingen vanuit verschillende zorgverzekeraars.

Geïnteresseerd in huwelijkstherapie?

Heb jij problemen binnen je huwelijk en wil je ervaren of therapie jullie kan helpen? Maak dan direct een afspraak voor een kennismaking. Er zijn verschillende opties voor de huwelijkstherapie: in de avond, bij jou thuis, individueel of samen. Zo komen we altijd tot een geschikt moment.

Af en toe loop je tegen problemen aan in je huwelijk. Deze problemen komen vaak voort uit onbewust steeds dezelfde patronen doorlopen, waardoor dezelfde problemen blijven terugkomen. Het kan soms handig zijn om dan hulp te vragen. Daarvoor ben je bij De Kapstok aan het juiste adres! Samen kijken we naar jullie situatie, hoe je hier het beste mee om kunt gaan en wat De Kapstok hierin voor jullie kan betekenen.

Neem direct contact op!