‘Houd me Vast’ training

De Kapstok therapie

Willen jullie je relatie een boost geven? Is de sprankeling weg? Zijn jullie elkaar in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt? Of willen jullie leren hoe jullie ruzies kunnen stoppen? De ‘Houd me Vast’ training is voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie. Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.

‘Houd me Vast’ is een kortdurend programma voor stellen, waarin jullie stap voor stap werken aan meer verbinding met elkaar. De basis kent een heldere structuur, met o.a. een boek, filmpjes en huiswerkopdrachten. ‘Houd me Vast’ is erg geschikt voor stellen die het beste uit hun relatie willen halen. Je kunt het programma ook gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting als er meerdere problemen in je relatie spelen.

Neem direct contact op 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de ‘Houd me Vast’ training:

  • liefde en hechting;
  • emoties;
  • terugkerende patronen;
  • ruzies stoppen;
  • verbindende gesprekken;
  • vergeving van pijnplekken;
  • liefde en seks;
  • veiligheid in je relatie;
  • onderling vertrouwen.

Je kan als stel de ‘Houd me Vast’ training doorlopen bij praktijk de Kapstok over een langere periode van tijd. Het is nu ook mogelijk om de training in een paar weken te volgen met meerdere echtparen waardoor de doorloop tijd korter is en de kosten lager zijn.

Samen met een andere therapeut

Praktijk de Kapstok geeft de ‘Houd me Vast’ training voor meerdere stellen samen met Ingrid Bannink. Ingrid is en net als Tineke, getraind in het geven van de ‘Houd me Vast’. Ze woont in Dalfsen en werkt bij de gemeente Zwolle als jeugd – gezinswerker/ systeemtherapeut.

Geen groepstraining

Hoewel de training in een groep gegeven wordt, is het geen groepstraining. We beginnen gezamenlijk met een presentatie die door Tineke of Ingrid gegeven wordt en het kijken naar een filmpje over het onderwerp. Daarna gaan de stellen uit elkaar en bespreek je met z’n tweeën de opdracht die bij het onderwerp hoort. Ingrid of Tineke komt dan langs om te horen of het lukt en jullie eventueel op weg te helpen.

We geven de training in 4 weken tijd, dit vraagt een tijdsinvestering maar levert in  drie weken ook veel op.

Data en kosten ‘Houd me Vast’ training

De ‘Houd me Vast’ training start meerdere keren per jaar. Hieronder is een overzicht van de verschillende startdata te zien.

De data voor de komende training zijn:

Vrijdag 12 januari  20.00-22.00

Zaterdag 13 januari 12.30-17.00

Vrijdag 19 januari 20.00-22.00

Vrijdag 2 februari 20.00-22.00

Vrijdag 9 februari 20.00-22.00

Zaterdag 10 februari 13.00 tot 17.00.

Een volgende training wordt in oktober 2024 gegeven:

De training wordt in Dalfsen gegeven.

De kosten zijn €650, – per stel. Het bijbehorende werkboek is bij de prijs inbegrepen. Het boek “Houd me Vast” van Dr S. Johnson moet zelf aangeschaft (of geleend) worden. Wil jij meer informatie en/of je aanmelden voor deze training, neem dan contact met ons op. 

Neem direct contact op