Gezinscoach en gezinstherapie

Gezinstherapie

Heb je het gevoel dat je de grip op jezelf en je gezin kwijtraakt? Dan kan een traject met een gezinscoach en/of gezinstherapie helpen. Gezinscoaching en/of gezinsbegeleiding is bij de Kapstok een langer hulpverleningstraject.

Neem direct contact op 

Voor wie is gezinscoaching?

We leven in een tijd waarin er veel op een gezin afkomt. Er worden veel eisen gesteld aan de individuele gezinsleden, waardoor het gezin soms onder druk komt te staan. Er moet van alles gebeuren en het lijkt wel of er altijd te weinig tijd is. Naast het werk en de directe zorg voor de kinderen kunnen onder andere school, een (sport)vereniging of familie en sociale verplichtingen veel van je vragen. Ondertussen stapelen de vragen, zorgen en onzekerheden over zaken als opvoeding, je relatie, contacten of de verdeling van tijd en energie zich op.

Een gezinscoach kan je helpen om de balans terug te krijgen in je gezin, zodat het een stevige en veilige basis wordt voor alle gezinsleden.

Hoe ziet mijn gezinscoaching eruit?

Vanuit de contextuele therapie onderzoeken we wat jij hebt meegekregen van je ouders en wat je partner van zijn of haar ouders heeft meegekregen. Wat wil je hiervan doorgeven aan je kinderen en wat niet? En hoe krijg je hiermee een passende balans in je eigen gezin? Ik help je om in het hier en nu mogelijkheden te vinden waarmee je jezelf en je gezin weer een solide basis geeft. Vanaf het begin van het traject krijg je praktische aanknopingspunten waarmee je direct aan de slag kunt.

In een intakegesprek brengen de hulpvraag in kaart. Soms lukt dit in een gesprek, vaker zijn er een aantal gesprekken nodig zowel gezamenlijk als met individuele gezinsleden. Ook met de kinderen zijn er gesprekken als dat wenselijk is.

Vandaar uit kijken we wat er nodig is om tot een positieve verandering te komen en hoe het traject eruit kan zien. Zo kunnen we kiezen voor Triple P of maatwerk. Als het lastig is om gevoelens onder woorden te brengen, behoort ook “een taal erbij” tot de mogelijkheden. Door middel van creatieve werkvormen met bijvoorbeeld klei worden gevoelens op een andere manier zichtbaar en duidelijk gemaakt.

Triple P: positieve benadering bij complex gedrag

Als gecertificeerd Triple P-trainer kan ik ouders helpen om vanuit een positieve opvoedstijl beter om te gaan met gedrag dat als complex wordt ervaren. Ook kan ik met jullie werken aan een betere communicatie tussen ouders en kinderen in alledaagse situaties.

Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’, een methode die zich richt op opvoedingsondersteuning voor ouders met kinderen van nul tot zestien jaar. Het is een praktische en overzichtelijke methode waarmee snel resultaten behaald kunnen worden.

Maak kennis met de gezinscoach

Benieuwd wat gezinscoaching en gezinstherapie jouw gezin kan bieden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met De Kapstok.
 
Neem direct contact op