Relatietherapie Hardenberg

De Kapstok therapie

Iedere relatie kent periodes waarin het wat minder lekker loopt. Kleine irritaties worden meningsverschillen, die uitgroeien tot ruzies of juist een afstandelijk zwijgen. Als het jullie steeds minder lukt een goed gesprek te voeren of als je het structureel niet meer eens kunt worden over zaken als de opvoeding van de kinderen, biedt De Kapstok hulp met relatietherapie voor inwoners van Hardenberg.

Neem direct contact op 

Relatietherapie net buiten Hardenberg: een prettige afstand

Als je besluit om in relatietherapie te gaan is dat vaak een grote stap. Dan kan het prettig zijn om geen relatietherapie in Hardenberg te volgen, maar net buiten je directe omgeving. De Kapstok in Dalfsen ligt op slechts een half uur rijden van Hardenberg en is goed bereikbaar.

Vijf redenen om in relatietherapie te gaan

Een relatie is het samengaan van twee mensen met hun eigen achtergrond en kwetsbaarheden. Vanuit die verschillende achtergronden kunnen er meningsverschillen ontstaan. Als die meningsverschillen ruzies worden of juist leiden tot zwijgen, heeft dat gevolgen voor je relatie. Je voelt je niet begrepen, je begrijpt je partner niet en soms begrijp je jezelf niet eens. Het vertrouwen in elkaar is weg.

De Kapstok in Dalfsen biedt relatietherapie voor inwoners van Hardenberg. Relatietherapie kan je helpen om de negatieve patronen te doorbreken en je opnieuw veilig en geborgen te voelen bij elkaar.

Vijf redenen voor relatietherapie bij Hardenberg:

  • Je overweegt te gaan scheiden.
  • Je kunt niet echt met elkaar praten en/of de gesprekken die je hebt lopen uit op ruzie of een ongemakkelijk zwijgen.
  • Je verschilt voortdurend van mening over bijvoorbeeld de opvoeding van de kinderen.
  • Het gevoel van vertrouwen en veiligheid is weg.
  • Je vindt je relatie saai en/of oppervlakkig.

Hoe ziet relatietherapie voor inwoners van Hardenberg bij De Kapstok eruit?

De Kapstok kijkt naar wat er in het hier en nu gebeurt tussen jou en je partner. Je krijgt inzicht in de negatieve interactiepatronen die in je relatie zijn ontstaan. Samen werken we aan een gevoel van veiligheid en verbinding in jullie relatie. Je leert elkaar op een nieuwe manier kennen en weet je weer geborgen bij elkaar.

De Kapstok voor relatietherapie bij Hardenberg maakt gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT) in combinatie met een contextuele benadering. Je ontdekt wat je vanuit je verleden hebt meegenomen in de vorm van (on)uitgesproken verwachtingen en gezinspatronen. Die verwachtingen en patronen kleuren de manier waarop je in het hier en nu op elkaar reageert. Door inzicht te krijgen in de logica van jullie reacties op elkaar, kunnen we de negatieve patronen doorbreken en een uitweg vinden.

Geïnteresseerd in relatietherapie dicht bij Hardenberg?

Heb jij relatieproblemen en wil je ervaren wat relatietherapie dicht bij Hardenberg voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor  kennismaking met De Kapstok in Dalfsen.

Neem direct contact op