Over mij

over-mij-gezicht-achter-de-kapstokIk ben Tineke van der Keijl, inmiddels 67 jaar oud, getrouwd met Hans. Samen hebben we drie volwassen zonen en acht kleinkinderen. Ik ben als tweede kind opgegroeid in een gezin van vier kinderen waar ik warme en wat minder warme herinneringen aan heb. Het was een actief gezin waar veel mogelijk was.

Ik heb lang in de jeugdzorg gewerkt; waar ik verantwoordelijk was voor het ondersteunen en helpen van gezinnen die het tijdelijk niet alleen redden. In dit werk zag ik hoe de erfenis van vroeger, van hoe ouders zelf zijn opgevoed, een rol speelt in de problemen die gezinnen ervaren. Vanuit een verlangen om gezinnen te versterken, heb ik mij verdiept in het contextueel werken.

Mijn passie is om gezinnen die onder druk staan tijdelijk te helpen, zodat ze een stevige en veilige basis worden voor alle gezinsleden. Goed opvoeden begint met goed voor jezelf kunnen zorgen.

Ik geloof dat ieder mens waardevol is; het recht heeft om gezien en gehoord te worden. Zelf leef en werk ik vanuit een christelijke achtergrond. Graag kom ik mensen open en bewogen tegemoet, luister goed en wil samen ontdekken waar iemands kracht ligt en waar mogelijkheden voor herstel zijn. Ik zet mensen aan om tot beweging te komen, om op eigen kracht verder te kunnen gaan, niet afhankelijk te worden van hulpverlening en een veilige basis te worden voor alle gezinsleden.

Ontdekken wie je bent, dat is wat ik iedereen gun!
 
Neem direct contact op

Mijn expertise 

Naast mijn ruime ervaring heb ik ook verschillende opleidingen gevolgd en voldoe ik aan diverse geaccrediteerde registraties. Hiermee waarborg ik de kwaliteit van de zorg die ik bied.

Hoofdopleidingen

HBO Jeugdwelzijnswerk (1980)

Leren over leven: Contextueel therapeut  (2013)

Verschillende Triple P modules (2014-15)

EFT therapie training (2017-19 en 2020)

Brainspotting training (2020, 2021)

Registraties

LVPW: Onafhankelijke beroepsvereniging van en voor psychosociale zorgaanbieders.
SKJ: Beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.
RBCZ: Overkoepelende organisatie die complementaire therapeuten certificeert en registreert.

Bekend met/betrokken bij: Brainspotting, Triple P, Een taal erbij, EFT, Verf je Sterk!