Relatietherapie Zwolle

Relatietherapie-zwolle

 

Zo nu en dan loop je tegen problemen aan in je relatie. Vaak overkom je ze, maar het kan ook zijn dat je onderbewust steeds dezelfde patronen doorloopt waardoor dezelfde problemen blijven terugkomen. In dat geval kan het soms handig zijn om hulp te vragen. De Kapstok helpt je hier graag bij. Samen kijken we naar je situatie en hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Neem direct contact op

Relatietherapie in de omgeving van Zwolle

De Kapstok is een psychologen praktijk gespecialiseerd in relatietherapie in de omgeving Zwolle. De praktijk is nog geen kwartier rijden vanaf het centrum en is makkelijk bereikbaar met de auto. 

De therapieën worden gehouden op basis van een christelijke benadering. Hierbij staat wederzijds respect hoog in het vaandel en wordt er ook niet over je geoordeeld zodat jij je verhaal kan doen.

Waarom zou je voor relatietherapie kiezen?

De reden om voor relatietherapie te kiezen is vaak dat er op dit moment iets niet helemaal goed zit. Enkele veelvoorkomende problemen waarvoor relatietherapie als oplossing kan dienen zijn:

  • Je vindt je relatie oppervlakkig of saai.
  • Je denkt aan een scheiding.
  • Je praat niet meer met elkaar of de gesprekken lopen uit of ruzie.
  • Je zit steeds op een andere golflengte, bijvoorbeeld over de opvoeding van de kinderen.
  • Je relatie is niet langer een veilige, geborgen plek.

Herken je één van deze problemen? Dan help ik je hier graag bij. Ik maak gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT therapie) in combinatie met een contextuele benadering.

Hierdoor ontdek je wat je vanuit je verleden hebt meegenomen in de vorm van (on)uitgesproken verwachtingen en gezinspatronen. Die verwachtingen en patronen kleuren de manier waarop je in het hier en nu op elkaar reageert. Door inzicht te krijgen in de logica van jullie reacties op elkaar, kunnen we de negatieve patronen doorbreken en een uitweg vinden.

De kosten van relatietherapie in de omgeving Zwolle

Een belangrijk punt in de beslissing om wel of niet te kiezen voor relatietherapie zijn vaak de kosten. De kosten van relatietherapie zijn afhankelijk van het soort traject en de duur van het traject. Allereerst vindt er een intakegesprek plaats, waarna we beslissen of we samen een traject aangaan. Voor de meest actuele relatietherapie tarieven kun je kijken op onze tarieven en vergoedingen pagina.

Wordt relatietherapie vergoed?

De Kapstok is geregistreerd bij de LVPW en de RBCZ. Hierdoor worden uit de meeste aanvullende pakketten (een deel van) de kosten vergoed. Bij twijfel is het verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Bekijk hier meer informatie over de vergoedingen vanuit verschillende zorgverzekeraars.

Geïnteresseerd in relatietherapie dicht bij Zwolle?

Heb jij relatieproblemen en wil je ervaren wat relatietherapie voor jullie kan betekenen? Maak dan direct een afspraak voor een kennismaking. Er zijn daarnaast meerdere opties zoals relatietherapie in de avonduren, bij jou thuis, individueel of samen. Zo komt het altijd uit.

 

Neem direct contact op